דגים

דגים

מתכון: שלושה מתכונים לדגים - בורי - אבי

מתכון: שלושה מתכונים לדגים - בורי דג ברוטב Avoglemono 1 דג - בורי או לוקוס קטן 1 כוס מים 1 גזרים בינוניים פרוסים 1 בצלים בינוניים חצויים מלח ופלפל מיץ מ- 1 לימון 3 גבעולי שמיר קצוץ דק 3 חלמונים מסירים מהדג את הראש, חותכים את הדג ל- 4 פרוסות. מכניסים לסיר שטוח את הגזר והבצל מעט פלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ- 15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד 15 דקות. מוציאים את הדגים לכלי הגשה, מסננים את נוזלי הבישול לקערה ומוסיפים את מיץ הלימון והשמיר הקצוץ ומערבבים. טורפים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים 2 כפות נוזל חם לחלמונים ומערבבים, יוצקים את תערובת החלמונים לנוזל המסונן ומערבבים, מחממים על להבה נמוכה מאד ומערבבים עד להסמכת הרוטב - טובלים כף ברוטב וכשמוציאים הרוטב מצפה את הכף בצורה אחידה, מסירים מייד מהאש ויוצקים על הדגים. מגישים חם. דג בורי ברוטב עגבניות 2 דגי בורי בגודל בינוני נקיים ושטופים 2 כפות שמן 1 בצל בינוני, קצוץ דק 4 שיני שום פרוסות 4 עגבניות גדולות בשלות, חלוטות וקלופות 2 כפות רסק עגבניות 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ 1/2 כוס יין לבן ייבש מלח ופלפל לפי הטעם 1/2 כפית סוכר עושים מספר חריצים בעזרת סכין משני צידי כל דג. במחבת רחבה ושטוחה מאדים את הבצל והשום בשמן, חותכים שתי עגבניות לקוביות קטנות ושתי עגבניות מרסקים על מגרדת גסה ומוסיפים לסיר בתוספת רסק העגבניות. מתבלים במלח, פלפל עשבי תבלין וסוכר. מוסיפים את היין. מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות ובאם יש צורך מוסיפים מעט מים. מכניסים את הדגים ומבשלים כ- 10 דקות. מגישים חם עם הרוטב. דגים במיץ לימון / אבירם טולידאנו 4 דגי אמנון או בורי 3/4 כוס מיץ לימון טרי 2 1/2 כוסות מים בערך 10-14 שיני שום קלופות 1/2 חבילת פטרוזיליה 1/2 חבילת כוסברה 5 גבעולי סלרי מלח פלפל לפי הטעם 3 כפות שמן אופן הכנה: ממליחים את הדגים במלח ומניחים בקערה שטוחה לשעתיים וחצי שוטפים את הדגים מהמלח. קוצצים את הפטרוזילה ואת הכוסברה דק מאוד ואת גבעולי הסלרי קוצצים גס. לוקחים דג אחד ממלאים אותו בשן שום אחת ובמעט פטרוזיליה, ומניחים בסיר רחב, חוזרים על הפעולה עם שאר הדגים. מפזרים מעל הדגים את הפטרוזיליה שנשארה ואת שיני השום מפזרים במקומות שונים בסיר, מוסיפים את השמן, מתבלים במלח בפלפל, יוצקים את הלימון ואת המים.(חשוב שהמים לא יכסו את הדגים) מבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד חצי שעה. לאחר הבישול מניחים לדגים להתקרר מעט כדי שלא יתפרקו. מגישים כל דג בצלחת עם מעט נוזלי הרוטב בלווי לחם טרי. הערות: * אבי :מאת 09:20 :שעה 30/05/2003 :תאריך 3 מתכונים לדגים ובורי מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קציצות דגים תיאלנדיות חריפות

מתכון: קציצות דגים תיאלנדיות חריפות רכיבים: 500 גר' בשר דג לוקוס ללא עצמות 250 גר' שעועית ירוקה קצוצה 1 ביצה טרופה 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום קצוצות דק 2 גבעולי למון גראס קצוצים 2 כפיות כוסברה טריה קצוצה 1/2 כפית שורש גאלנגה קצוץ* 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק 1 כף ממרח שריפמס* 4 פלפלים חריפים יבשים קצוצים 1/2 כפית מלח שמן לטיגון *להשיג בחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק ואם לא מוצאים לא נורא. מכניסים את כל החומרים פרט לשעועית לקערת מעבד מזון ומעבדים במספר פולסים בלבד, מוציאים לקערה ומוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים הייטב ויוצרים קציצות שטוחות בעזרת הידיים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה ומגישים חם עם רוטב מלפפונים חריף. אופן הכנה: לרוטב מלפפונים חריף 1 כוס חומץ 1 כוס סוכר 1 כפית מלח יחה של דקה,מבשלים את כל החומרים בסיר עד להמסת הסוכר ומביאים לר מסירים מהאש ומניחים לנוזל להתקרר. 4 מלפפונים קלופים ופרוסים דק 1 בצל קטן חתוך לרבעים ופרוס דק(לא חובה) 4 פלפלים יבשים קטנים חריפים קצוצים 1/3 כוס כוסברה טריה קצוצה 1/2 כוס בוטנים קלופים קלויים מרוסקים מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים את הרוטב מעל, מערבבים מעט ומגישים מיד. הערות: * אבי :מאת תמונה בקישור 09:25 :שעה 13/04/2003 :תאריך זושינקה, אפשר להמליץ על מתכון שהוא בטח יאהב? קציצות דגים תאילנדיות(חריף) מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פילטים של דג קפואים בציפוי פירורים - מיכה

מתכון: פילטים של דג קפואים בציפוי פירורים רכיבים: פילטים קפואים של "בקלה צעיר", או כל דג זול אחר - בערך קילו, מופשרים במקרר ומנוגבים ציפוי פירורים: 1 כף קמח 7 כפות פירורי לחם 1/4 כפית אבקת שום 1/2 כפית אבקת בצל 3/4 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח קורט פפריקה חריפה עשבי תיבול יבשים (קורנית, צתרה, רוזמרין) ו\או כוסברה, רצוי טרייה וקצוצה דק. אפשר גם להחליף את אבקת השום בשום טרי כתוש. שמן זית - רבע עד חצי כוס אופן הכנה: מערבבים את חומרי הציפוי, מסדרים את הפילטים על תבנית שטוחה, זולפים עליהם שמן זית, מפזרים מעליהם את הציפוי, הופכים בעדינות (פילטים קפואים שהופשרו נוטים להתפרק בטיפול אגרסיבי מדי) וחוזרים על תהליך הציפוי. לתנור: חום גבוה (250 מעלות) עם כיסוי נייר אלומיניום במשך 15 דקות, אח"כ עוד 5-10 דקות ללא כיסוי. להשגיח שהפילטים לא מתיבשים. אם לא בטוחים, בפעם הראשונה - אפשר פשוט להיות יותר נדיבים בשמן זית. הערות: eshchar micha :מאת 15:18 :שעה 19/10/2002 :תאריך הולך גם עם פילטים קפואים שאין להם שימוש טוב אחר מקור המתכון: eshchar micha הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פילה סלמון - ניצי

מתכון: פילה סלמון - ניצי רכיבים: 1 פילה סלמון מלח ים סירופ תירס או דבש מאיכות טובה טימין חומץ בלזמי כמה טיפות יין לבן לריבת העגבניות: 1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות 1 בצל אדום, חצוי ופרוס דק 4 שיני שום שלמות 2-1 כפות חרדל גרגירים חריף 2 כפות דבש 1 כף חומץ בלזמי מאיכות טובה 1 כוס שמן זית קליפה מגוררת מלימון אחד 1 גבעול טימין או טרגון אם אוהבים מלח ופלפל שחור, טחון טרי לברוסקטות: בגט שמ"ז תבליני טוסקנה של תבליני הכפר וזעתר מתובלן גם הוא של תבליני הכפר אופן הכנה: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את פילה הסלמון על התבנית (באלכסון אם הוא גדול מידי). מורחים את הסלמון במעט סירופ תירס, מפזרים טימין, פלפל שחור, ואופים בחום בינוני עד שהדג עשוי. יש להקפיד שהדג לא יאפה יותר מידי ולכן יתיבש. כשהדג עשוי מוציאים ומטפטפים עליו חומץ בלזמי מאיכות טובה, מפזרים מעט טימין, מלח ים בגבישים, כמה טיפות של יין לבן וכמה טיפות של שמ"ז. אפשר לטפטף מעט סירופ תירס או דבש אם רוצים. מניחים לכל התערובת להתקרר ביחד עם הדג, כך הדג סופג את הטעמים. מצננים במקרר ומגישים קר ביחד עם ריבת עגבניות. הכנת ריבת העגבניות: מבשלים את כל המצרכים בסיר כארבעים וחמש דקות. מגישים קר. לברוסקטות: פורסים את הבגט באלכסון. מניחים את הפרוסות בתבנית אפיה. מטפטפים מעט שמן זית על כל פרוסה ומפזרים תבלינים לפי הטעם. אני שמתי תבלין טוסקנה שזכה אצלי להצלחה גדולה וגם זעתר מתובל. אופים את הפרוסות בתנור עד שיזהיבו מעט. מגישים את הדג קר (מאוד) עם ריבת העגבניות מלווה בברוסקטות. בהצלחה! הערות: קבצים מצורפים h-22603.jpg פילה סלמון וברוסקטות nitsi_18 :מאת 12:48 :שעה 19/06/2003 :תאריך פילה סלמון מוגש קר עם ריבת עגבניות ועם ברוסקטות - מתכון טוב לקיץ המתכון הזה נולד מכורח המציאות. בערב שבועות חיפשתי מנה שתוגש קרה בגלל מצוקת תנור קשה. מאז המתכון עבר שיפצורים. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פילה לברק בזעפרן ושמנת - אבי

מתכון: פילה לברק בזעפרן ושמנת רכיבים: 4 פילטים לברק מעט קמח 70 גר' חמאה 30 גר' חמאה מלח ופלפל 2 בצלים ירוקים החלק הלבן בלבד קצוצים 1 כף ברנדי 2 כפות יין לבן יבש 1 מיכל שמנת מתוקה 20 חוטי זעפרן שהושרו במעט מים חמים.(לשבור מעט) (או קמצוץ כוכרום) אופן הכנה: מפרידים את הדגים לפילטים, טובלים כל פילה בקמח ומנערים, מחממים את 70 ג"ר החמאה במחבת ומטגנים כל פילה כ-2 דקות מכל צד, מתחילים תמיד בצד העור. מוציאים ושומרים חם. מוסיפים את החמאה הנותרת ומחממים על להבה נמוכה, מוסיפים את הבצלים, הברנדי, היין מלח ופלפל ומטגנים תוך גירוד תחתית המחבת. מוסיפים את השמנת המתוקה והזעפרן, מבשלים עד להסמכה ויוצקים על הדגים. מגישים מיד. הערות: * אבי :מאת 11:48 :שעה 10/08/2002 :תאריך מקור המתכון: *אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלמון עם ריבת עגבניות - ניצי

מתכון: סלמון עם ריבת עגבניות רכיבים: 8 קוביות פילה סלמון (8 ס"מ), נקיות מעצמות ועור 8 דפי אורז 1 ק"ג תרד 30 גרם חמאה מלח ופלפל שחור, טחון טרי 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון טרי 16 עלי מנטה שמן זית לריבת עגבניות: 1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות 1 בצל אדום, חצוי ופרוס דק 4 שיני שום שלמות 2-1 כפות חרדל גרגירים חריף 2 כפות דבש 1 כוס שמן זית קליפה מגוררת מלימון אחד 1 גבעול טרגון מלח ופלפל שחור, טחון טרי להולנדייז צנוברים: 50 גרם צנוברים 1/2 כוס שמן קנולה 1 חלמון ביצה 1/2 כפית חרדל דיז'ון חלק מלח 1/2 כפית חומץ יין אדום אופן הכנה: - בסיר ממיסים חמאה ומאדים את התרד קלות. מתבלים במלח ואגוז מוסקט. - מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל. - מרככים את עלי האורז במים - עדיף לעבוד עם עלה אחד בכל פעם. - מניחים במרכז העלה נתח סלמון, מעליו מעט תרד מאודה ו-2 עלי מנטה. עוטפים את הסלמון בנייר כמו חבילה. - במחבת חם עם שמן זית מטגנים את החבילה עד לקבלת צבע לבן אטום (זמן הטיגון תלוי במידת ההכנה הרצויה לסלמון, ואל תשכחו שהמנה תעבור חימום. למדיום רייר - השאירו את נייר האורז לבן). - מכינים ריבת עגבניות: מבשלים בסיר את כל החומרים כ45- דקות. - מכינים הולנדייז צנובר: במחבת מחממים שמן ומקפיצים בו את הצנובר עד להשחמה קלה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הצנובר ונותנים לשמן להתקרר. - בעזרת מקצפת ידנית מערבלים את החלמון עד לקבלת מרקם חלק וגוון בהיר. תוך כדי ערבול מזלפים את השמן (המקורר), מעט בכל פעם - מקפידים שהשמן ייבלע לפני שממשיכים, כמו בהכנת מיונז. - בסוף התהליך מוסיפים חרדל וחומץ. מתקנים תיבול במלח ופלפל. קוצצים את הצנוברים ומוסיפים להולנדייז. - להגשה: מניחים על צלחת חבילת סלמון ומעליה מעט ריבת עגבניות וחצי כפית הולנדייז. מתכון ל -8 מנות הערות: nitsi_18 :מאת 11:02 :שעה 3/08/2002 :תאריך סלמון עטוף בנייר אורז ותרד מאודה עם ריבת עגבניות והולנדייז צנוברים גם אם נמאס לכם לשמוע על סלמון, נסו את המתכון הזה - המרקם, הטעם והמראה יפתיעו אתכם. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלמון עם ריבת עגבניות - ניצי

מתכון: סלמון עם ריבת עגבניות רכיבים: 8 קוביות פילה סלמון (8 ס"מ), נקיות מעצמות ועור 8 דפי אורז 1 ק"ג תרד 30 גרם חמאה מלח ופלפל שחור, טחון טרי 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון טרי 16 עלי מנטה שמן זית לריבת עגבניות: 1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות 1 בצל אדום, חצוי ופרוס דק 4 שיני שום שלמות 2-1 כפות חרדל גרגירים חריף 2 כפות דבש 1 כוס שמן זית קליפה מגוררת מלימון אחד 1 גבעול טרגון מלח ופלפל שחור, טחון טרי להולנדייז צנוברים: 50 גרם צנוברים 1/2 כוס שמן קנולה 1 חלמון ביצה 1/2 כפית חרדל דיז'ון חלק מלח 1/2 כפית חומץ יין אדום אופן הכנה: - בסיר ממיסים חמאה ומאדים את התרד קלות. מתבלים במלח ואגוז מוסקט. - מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל. - מרככים את עלי האורז במים - עדיף לעבוד עם עלה אחד בכל פעם. - מניחים במרכז העלה נתח סלמון, מעליו מעט תרד מאודה ו-2 עלי מנטה. עוטפים את הסלמון בנייר כמו חבילה. - במחבת חם עם שמן זית מטגנים את החבילה עד לקבלת צבע לבן אטום (זמן הטיגון תלוי במידת ההכנה הרצויה לסלמון, ואל תשכחו שהמנה תעבור חימום. למדיום רייר - השאירו את נייר האורז לבן). - מכינים ריבת עגבניות: מבשלים בסיר את כל החומרים כ45- דקות. - מכינים הולנדייז צנובר: במחבת מחממים שמן ומקפיצים בו את הצנובר עד להשחמה קלה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הצנובר ונותנים לשמן להתקרר. - בעזרת מקצפת ידנית מערבלים את החלמון עד לקבלת מרקם חלק וגוון בהיר. תוך כדי ערבול מזלפים את השמן (המקורר), מעט בכל פעם - מקפידים שהשמן ייבלע לפני שממשיכים, כמו בהכנת מיונז. - בסוף התהליך מוסיפים חרדל וחומץ. מתקנים תיבול במלח ופלפל. קוצצים את הצנוברים ומוסיפים להולנדייז. - להגשה: מניחים על צלחת חבילת סלמון ומעליה מעט ריבת עגבניות וחצי כפית הולנדייז. מתכון ל -8 מנות הערות: nitsi_18 :מאת 11:02 :שעה 3/08/2002 :תאריך סלמון עטוף בנייר אורז ותרד מאודה עם ריבת עגבניות והולנדייז צנוברים גם אם נמאס לכם לשמוע על סלמון, נסו את המתכון הזה - המרקם, הטעם והמראה יפתיעו אתכם. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלמון מאודה ביין לבן - פינגווינית

מתכון: סלמון מאודה ביין לבן רכיבים: 6 סטייקים של פילה סלמון 5 כוסות יין לבן 1 עלה דפנה כמה גרגרי פלפלים מעט פלפל אנגלי בצל אחד קטן חתוך מלח לרוטב 2 כפות מיונז 2 כפות צלפים חתוכים מעט מים מערבבים את כל החומרים, מתקנים טעם וזהו! אופן הכנה: שמים בסיר שטוח או במחבת את היין, והתבלינים, מביאים לרתיחה. שמים את הסטייקים של הסלמון, מכסים, הופכים את הסטייקים אחרי 2 דקות לעוד בישול קצר של 2 דקות מכוסה. מסננים היטב את הסלמון מגישים בטמפרטורת החדר עם הרוטב הערות: סלמון שלי מאודה עם צלפים ומיונז המקור אבד לי אבל לפי מיטב זכרוני, מתוכי - פורום תפוז מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלמון בתנור - קנבר

מתכון: סלמון בתנור - קנבר רכיבים: בתוך תבנית מכינים יריעת נייר כסף, עליה מניחים את פרוסות הסלמון או את הפילה, על הסלמון בוזקים מעט שמן זית וסוסיפים תבלינים ,מלח פלפל שחור גרוס, עלי רוזמרין, אוגנו.סוגרים את נייר הכסף על הדג מכניסים לתנור שחומם מראש ללא יותר מ-20 דקות. אופן הכנה: בינתים מכחנים רוטב: ממיסים 50 גרם חמאה (או יותר בהתאם לכמות הרצויה) 2-שיני שום חתוכות דק ,מוסיפים לחמאה המומסת ומטגנים קלות(לא לשרוף) מוסיפים חופן שקדים מולבנים ממשיכים לטגןעד שהשקדים זהובים. מכבים את האש מתבלים במלח פלפל שחור גרוס, ומיץ מחצי לימון. בינתיים הדג מוכן פותחים את נייר הכסף.אני אוהבת להגיש עם נייר הכסף כאשר השוליים מקופלות. ות הרוטב בצד. בתאבון! צימאס! ממיסים 50 גרם מחמאה 1שקיט גזר מוקפא שופכים על המחמאה- מכסים את סיר מעבירים ללהבה נמוכה נותנים לגזר להתאדות ולהתרכך. כאשר הגזר כבר רך במידה הרצויה מוסיפים סוכר לבן או חוםכ-6-5 כפות וקינמון לפי הטעם. ממשיכים עוד לאדות עדשהסוכר נמס והכל רך נותן גם להוסיף תוך כדי בישול צימוקים ו/או שזיפים יבשים ללא החרצנים. בתאבון! הערות: canbr :מאת 11:27 :שעה 29/03/2003 :תאריך סלמון בתנור- בבקשה!>>>>>>>>>>>>> מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלונה של שבלול

מתכון: סלונה של שבלול רכיבים: אחד חבילה של פילטים לבנים (רצוי סול) קמח פלפל שחור טחון קילו וחצי בצל 3 שיני שום קילו עגבניות 3 כפות רסק עגבניות מלח כורכום כפית בהרת 3 כפות סוכר חום אופן הכנה: הכנה : מערבבים את הקמח עם הפלפל השחור ומקמחים את הדגים (רצוי להשרות אותם בלימון קודם ולשטוף טוב טוב אח"כ) מטגנים את הדגים "חצי" טיגון ומניחים בצד על נייר סופג את הבצל יש לחתוך לגלגלים ולטגן בשמן זית, אחרי שהוא נהייה שקוף , לתבל במלח, פלפל וכורכום ולטגן עוד כמה דקות. מוסיפים מעט מים ונותנים להתבשל עוד כ-5 דקות. מסדרים בתבנית אפייה חצי מכמות הבצל, שכבה של הדגים, מעליה שכבה נוספת של הבצל ומעל מסדרים את העגבניות. עושים מעיין רוטב של הרסק והתבלינים ומעט מים, שופכים לתבנית ושמים בתנור בחום של 170 מעלות עד שהעגבניות "מקבלות צורה" (זה ציטוט), מנמיכים ל-100 מעלות לעוד חצי שעה. יוצא אחלה. הערות: shablul shab :מאת 14:17 :שעה 30/11/2002 :תאריך אני שאלתי אתמול על המתכון, ובמקביל הרמתי טלפון לגברת נכבדה מאד בשם זמירה (דודה של חברתי) זמירה היא עיראקית וותיקה, היא נתנה לי את המתכון הבא, שאותו הכנתי ויצא מעולה ! מקור המתכון: shablul shab הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלונה עם בוטנג' - פינגווינית

מתכון: סלונה עם בוטנג' - פינגווינית רכיבים: הסלונה שלי (אגב, מחבת השף - אידאלית בגלל החום השווה בכל המחבת ובגלל המכסה זכוכית, ובגלל שאפשר להגיש לשולחן כמות שהוא ולא לקלקל את כל "המבנה"..) חומרים: 400 ג' דג קרפיון גדול (לפחות 750 גר' - בגלל השומן..) (למהדרין: 1 כפית מלח ים גס עבור השריית הדג + 1 כף שמן לבישול הרוטב) 4 כפות שמן 6 עגבניות בינוניות פרוסות 2 בצלים גדולים - פרוסות דקות 1 כפית בוטאנג'(עשב תיבול יבש המוסיף לתבשילי קדירה וחמוצים) 1 כפית קארי 1 כפית כמון מזרחי או 1 כפית נענע יבש 1/2 כפית פלפל שטה טחון 1/2 כפית מלח 1/2-1/4 כוס מים רותחים 1 רסק עגבניות קטן (אני מעדיפה אוסם בגלל הסמיכות) אופן הכנה: חותכים את הדג לפרוסות ברוחב וממליחים אותו. למהדרין - מניחים כרבע שעה לספיגת המלח, והורדת נוזלי דג וכו'. שמים במחבת גדולה וגבוהה את השמן, מטגנים עד שקוף את הבצל ומוציאים. עורכים שכבה של פרוסות עגבניות, מעליה שכבה של פרוסות הדג, ומעליהם שכבת עגבניות נוספת . מעל שכבת העגבניות - את שכבת הבצל שטוגן לשקוף. (למהדרין, להמתין עם שלב זה עד אחרי ששופכים את הרוטב שבושל על הדגים). מערבבים את המים, התבלינים ורסק העגבניות, ושופכים על פרוסות הדג. למהדרין: בסיר קטן, מחממים מעט כף שמן, (כדי שהתבלינים לא יישרפו), מוסיפים לשניות ספורות את הכמון והקארי בלבד, מוסיפים מים, יתר התבלינים ורסק העגבניות. מביאים לרתיחה ומרתיחים על אש קטנה כחמש דקות. מעבירים את הרוטב שהתקבל למחבת ושופכים על הדגים. ואז מגיעים לשלב של הוספת שכבת עגבניות ובצל מעל לדגים). מכסים את המחבת, מבשלים על אש נמוכה 45-60 דקות ומגישים חם. אורז לבן הולך אחל'ה על יד. ממטעמי עירק של פינגווינית... - סוף ציטוט הערות: ראה מתכון בשם הסלונה של פינגי מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סטייק סלמון בעגבניות - ניצי

מתכון: סטייק סלמון בעגבניות - ניצי רכיבים: עגבניה מקולפת (אם ע"י חליטה קצרה במים רותחים ואז הפשלת הקליפה כמו נשל) או קילוף בסכין חדה מאוד במידה והעגבניה מוצקה מאוד. 100 ג' חמאה שן שום או שתיים או יותר לפי הטעם, 2 חתיכות סטייק הסלמון אופן הכנה: יש לקלף את העגבניה (אם ע"י חליטה קצרה במים רותחים ואז הפשלת הקליפה כמו נשל) או קילוף בסכין חדה מאוד במידה והעגבניה מוצקה מאוד. לחמם במחבת את החמאה 100 ג' למשל.להוסיף שן שום או שתיים או יותר לפי הטעם, לאדות מעט ואז להוציא את השום (ואפשר גם להשאיר). להוסיף את סטייק הסלמון, עם חום גבוה לצרוב משני הצדדים, ממש קצר. להוציא הסטייק כששינה צבעו. לבדוק עם חוד סכין מה המצב בתוכו. לא לחכות עד שישתנה הצבע בפנים גם, כי הסטייק ממשיך להתבשל בחום של עצמו. להניח על צלחת בצד. לחתוך את העגבניהוקוביות קטנות או לרסק בפומפיה (אם יש), ולהוסיף ישר לתוך החמאה שבמחבת. לפורר מעט בכף עץ, לבשל כמה דקות (לא הרבה) עד מתמוסס, ולמזוג על או ליד הסטייק. אפשר גם להחזיר את הסטייק לחימום קצרצר ברוטב וישר לצלחת. אם יש מחבת ייקים, יש להלהיט אותה היטב, לצרוב את הסטייק משני צדדיו, ולהכין בנפרד את הרוטב כמתואר. למזוג ליד או מעל הדג. וכוסברה זה קצת דומיננטי לטעמי עבור סלמון (ובכלל). בתיאבון, בהצלחה ושבת שלום! הערות: nitsi_18 :מאת 17:14 :שעה 16/08/2002 :תאריך pingwinit :מאת 17:32 :שעה 16/08/2002 :תאריך ועוד טיפ: בתקווה שיש לימון ופפריקה...אחרי שאני מוציאה את הסלמון לצלחת מחוממת, אני מוסיפה כפית פפריקה, מטגנת שניות בחמאה ומוסיפה מיץ של לימון אחד למחבת, מנערת את המחבת ואת כל הרוטב ליד או על הסלמון. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סביצ'ה - אדם

מתכון: סביצ'ה - אדם רכיבים: מצרכים: חצי קילוגרם פילה דג (טורבוט,הליבוט,פרידה) מיץ לימון טרי סחוט 1/2 בצל קצוץ 2-3 עגבניות חלוטות קךופות מגולענות חתוכות כוסברה קצוצה שמן זיית 2 פלפלוני שיפקה חריפים קצוצים ופלפלון שאטה גרוס מעט אורגנו יבש מלח ופלפל שחור גרוס 2 אבוקדו קלוף חתוך קוביות אופן הכנה: הכנה: יש לחתוך את פילה הדג לקוביות קטנות,לשים בקערה ולכסות במיץ לימון טרי. לשמור מכוסה במקרר למשך כשמונה שעות,לאחר שמונה שעות להוסיף את יתר המרכיבים חוץ מהאבוקדו. לפני הגשה יש לערבב בתכולת הקערה את האבוקדו החתוך ולהגיש בתיאבון הערות: *** אדם :מאת 07:29 :שעה 24/12/2001 :תאריך סאביצ'ה לסרבי מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מרק דגים - בויאבס - איתמר דוידוביץ - באדיבות יולה

מתכון: מרק דגים - בויאבס - איתמר דוידוביץ רכיבים: מבחר דגים מומלץ: דגים קשים: אמנון (מושט) לוקוס דניס (צ'יפורה) אינטיאס דגים רכים: ברבוניות פארידה פורל. חומרים: ל- 8-10 מנות 2 ק"ג דגים שונים 12 כוסות מים 1/2 כוס שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 3 שיני שום מעוכות 2 עגבניות קלופות מנוקות מגרעינים וקצוצות ענף שומר או 1/4 כפית זרעי שומר 3 גבעולי פטרוזיליה 1 ענף טימין 1 עלה דפנה 1 פיסה של קליפת תפוז קורט זעפרן מלח ופילפל שחור טחון טרי. אופן הכנה: הכנה: 1. מנקים היטב את הדגים ושוטפים. מסירים את הראשים, הזנבות והאידרות, טשומרים בצד - אלא ישמשו להכנת הציר. חותכים את בשר הדגים לפיסות אחידות ככל האפשר, בגודל של 3 ס"מ. 2. שמים 10 כוסות מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הראשים והזנבות ומבשלים על אש גבוהה 7 דקות בדיוק מרגע הרתיחה. מסננים מיד ומשליכים את הראשים ויתר השאריות - זהו הציר שניתן להשתמש בו כבסיס למרקים אחרים. 3. מחממים בסיר גדול אחר את השמן זית ומאדים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עד שילבין. מוסיפים את העגבניות, השומר, הפטרוזיליה, הטימין עלה הדפנה, קליפת התפוז, הזעפרן ואת הדגים הזקוקים לבישול ממושך - לוקוס ודניס. מתבלים במלח ופילפל, מוסיפים נוזלים מהציר המוכן כדי כיסוי, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים ומבשלים 7-8 דקות על אש גבוהה. 4. מוסיפים את יתרת הדגים ומבדלים עוד 5 דקות נוספות. אין לבשל יותר מהזמן המומלץ, משום שבישול יתר יהרוס את טעם המרק. יוצקים לצלחות מרק עמוקות ורחבות מנוזלי המרק יחד עם מנה נדיבה מהדגים. מגישים עם רוי. רוי- תוספת למרק דגים חומרים: 4 פרוסות חלה או לחם לבן ללא קרום 6 שיני שום 2 פילפלים חריפים 2-3 כפות שמן זית 1-2 כפות מרק 1 חלמון הערות: yula7 :מאת 09:43 :שעה 17/06/2003 :תאריך ענתקי - מרק דגים - בויאבס - איתמר דוידוביץ טרם ניסיתי בעצמי אבל סומכת עליו. ..."הבויאבס מכיל 10-12 סוגים של דגים, המתבשלים לתוכן עשיר בנוזל דליל וטעים, המקבל את טעמו משפע מרכיביו. מגישים את המרק עם לחם בחמאה ושום או עם רביכה סמיכה ונוזלית, הנקראת רוי." מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
דגים
בחר
בחר