דגים

מתכון: מוס סלמון ופורל - מיכה

מתכון: מוס סלמון ופורל רכיבים: יש שתי כתובות ששמרתי בזמנו, ניסיתי עכשיו והן עולות: http://andreytabah.8m.com/mus.html http://www.geocities.com/yaronpeleg_il5/dekel14.htm אופן הכנה: הערות: הכי חשוב - אפשר להכין את אותו מוס מפורל. ניתן להשיג גם פורל מעושן ואפשר לקנות פורל (טרי, בכלל לא כדאי לעשן דג או בשר מהקפאה) ולעשן אותו בשקית המיועדת לעישון בתנור ביתי. לא פחות טעים ויותר טרי מסלמון, שאיננו מגודל בארץ. וכן, יש לי אינטרס צר, פרטי וראוי, בעידוד צריכת תוצרת הארץ, לאו דווקא פורלים. לא לטחון דק, עדיף לא במעבד מזון אלא בסכין חדה ובסבלנות. לדעתי יותר "יפה" להגיש עם מעט מרקם "בשרי" ולא ממויח כליל. אני אישית מעדיף בלי ג'לטין, וחמאה במקום שמנת, או שילוב של שתיהן. ממליץ, אם יש זמן ואם זה מספיק חשוב, לעשות "ניסוי כלים" בהיקף צנוע לפני הפעם הראשונה החשובה. לגבי הפילוט (filleting, "קילוף" הפילה מהדג) - זה באמת קל יותר בדג מעושן. אולי אעלה כאן פעם תמונות של פילוט דג. (אני רק הולך לכרוך את התיזה וכבר מתיישב לצלם). אבל לדעתי רוב המוכרים ישמחו לפלט עבורך את הדג. מהשאריות (עצמות וכולי) אפשר לעשות יופי של מרק. דבר נוסף - המחירים עדיין די על הפנים והשוק כל כך חלש, וכדאי לקנות היום. בהצלחה הערות: eshchar micha :מאת 20:40 :שעה 11/03/2003 :תאריך מוס סלמון, שני מתכונים + הערות מקור המתכון: eshchar micha הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: לברק ממולא ממרח זיתים - מיכה

מתכון: לברק ממולא ממרח זיתים - מיכה רכיבים: מתכון: לברק ממולא ממרח זיתים המצרכים: דג לברק גדול, מנוקה ממרח זיתים (שאריות מממרח שבהודעה ראשונה בשרשור זה) ציוד דרוש: נייר אלומיניום, כ- 1 מטר אורך לפחות גריל פחמים או גז, חם ומוכן eshchar micha :מאת 19:22 :שעה 25/03/2003 :תאריך הערה לכל המתכונים מלח יש להוסיף רק בסוף, לאחר טעימה, מפאת הכמויות הגדולות של מרכיבים מלוחים אחרים, למשל רוטב סויה. אופן הכנה: מהלך ההכנה: ממלאים את בטן הדג בממרח. מגלגלים את הדג בנייר אלומיניום לאטימה טובה. מניחים אותו על רשת הגריל. לנו במקרה היה הדג שבלע את הדג שבלע את יונה, אז זה לקח כ- 50 דקות. בדרך כלל מספיקות 25-30 דקות. מוציאים ומניחים על מגש להגשה. הערות: eshchar micha :מאת 19:08 :שעה 25/03/2003 :תאריך מתכון: לברק ממולא ממרח זיתים מקור המתכון: eshchar micha הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: טרין סלמון או מקרל -ניצי

מתכון: טרין סלמון או מקרל רכיבים: 350 ג' מקרל או סלמון מעושן 50 ג' חמאה רכה פלפל לבן 2-3 כפות ברנדי 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל) קורט מלח אופן הכנה: מסירים מהמקרל את העור, האידרה והעצמות. מערבלים במערבל מזון ביחד עם החמאה והפלפל והברנדי. מערבלים למחית חלקה מאוד. מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד שהכל נספג. מפעילים את מערבל המזון לשניות ספורות. לא יותר. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לתבנית טרין (גם תבנית חד פעמית של אינגליש קיי תצלח למשימה) מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר לכמה שעות. הערות: אני מעדיפה להכין עם גבינת מסקפונה במקום שמנת מתוקה. יוצא הרבה יותר סמיך ועשיר. בהחלט מיוחד. אם רוצים לשייך למחלקת רושם, הכינו דוגמה מעט דג ובצל ירוק ופלחי עגבניה על תחתית התבנית. משהצטנן - הפכו על מגש וקשטו מסביב. הערות: nitsi_18 :מאת 21:51 :שעה 8/08/2002 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: הסלונה של פינגי - פינגווינית

מתכון: הסלונה של פינגי רכיבים: 2 דגי קרפיון בינוניים 2 כפות שמן 3 בצלים גדולים קצוצים 1 כפית קארי 1 פלפל אדום חריף 1/2 כפית כורכום 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 12 שיני שום כתושות 3/4 כוס מים 6 עגבניות בינוניות, פרוסות מיץ מ-1/2 לימון 1 לימון פרסי יבש 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק אופן הכנה: מנקים הדגים וחותכים למנות. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את טבעות הבצל לשקוף- זהוב, מוסיפים את שני השום הכתושות ומטגנים עוד דקה-שתיים מוסיפים את הקארי, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה (להיזהר שלא לשרוף את התבלינים). מוסיפים את המים, ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות. עורכים את מנות הדג בתחתית הסיר, ומוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון ואת חתיכות הלימון הפרסי. מערבבים בזהירות. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה. מבשלים 25 דקות נוספות עם מכסה חצי סגור. מגישים חם. הערות: ראה מתכון עם הכנה שונה ב מתכון שנקרא : סלונה עם בוטנג' - פינגווינית pingwinit :מאת 18:37 :שעה 29/11/2002 :תאריך הס'לונה של פינגי: אצלנו קודם כל "חריף", כך אוהבים אותה. אבל מי שלא רוצה שיקזז את הפלפל האדום. הס'לונה של פינגי (דגי קרפיון בבישול עיראקי) מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג פיקנטי - מוצין

מתכון: דג פיקנטי רכיבים: חבילת דגים 3-4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בינוניות . 1 בצל. 2-3 שיניי שום. פלפל בהיר. מלח. פפריקה מתוקה. מעט פפריקה חריפה או צ'ילי למי שאוהב חריף. 2-3 כוסות מים. מעט שמן עדיף זית. אופן הכנה: אופן הכנה: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את העגבניות, הפלפל, מלח, פפריקה מתוקה + חריפה, (צ'ילי), אפשרי גם רסק עגבניות. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם עדין לא סמיך מידי ולא דליל מידי. מוסיפים את המים ואת הדגים שבושלו במים עם מלח לכ- 5 דקות לאחר הרתיחה. משאירים על אש נמוכה עוד משהו כ-30-40 דקות. מגישים בצלחת על מצע של כוסברה או פטרוזיליה עם חצי לימון ( שיוסיף המון ) ובתאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!! הערות: motizn :מאת 23:29 :שעה 3/04/2003 :תאריך דג פיקנטי לא מוכר ולא נוסה מקור המתכון: motizn הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג פיקנטי - מוצין

מתכון: דג פיקנטי רכיבים: חבילת דגים 3-4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בינוניות . 1 בצל. 2-3 שיניי שום. פלפל בהיר. מלח. פפריקה מתוקה. מעט פפריקה חריפה או צ'ילי למי שאוהב חריף. 2-3 כוסות מים. מעט שמן עדיף זית. אופן הכנה: אופן הכנה: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את העגבניות, הפלפל, מלח, פפריקה מתוקה + חריפה, (צ'ילי), אפשרי גם רסק עגבניות. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם עדין לא סמיך מידי ולא דליל מידי. מוסיפים את המים ואת הדגים שבושלו במים עם מלח לכ- 5 דקות לאחר הרתיחה. משאירים על אש נמוכה עוד משהו כ-30-40 דקות. מגישים בצלחת על מצע של כוסברה או פטרוזיליה עם חצי לימון ( שיוסיף המון ) ובתאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!! הערות: motizn :מאת 23:29 :שעה 3/04/2003 :תאריך דג פיקנטי לא מוכר ולא נוסה מקור המתכון: motizn הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג סלמון בדבש בטעם מעושן - ניצי

מתכון: דג סלמון בדבש בטעם מעושן - ניצי רכיבים: 1 פילה סלמון גדול (מהוורודים) 2-4 כפות דבש מלח גבישי 1 שקית עישון אופן הכנה: להפשיר את הסלמון לאט לאט במקרר. למרוח את הדג בדבש. לפזר את המלח הגבישי ולהכניס לשקית העישון. לאפות לפי ההוראות. מעולה חם או קר כאחד. פשוט מעדן! הערות: nitsi_18 :מאת 21:49 :שעה 1/09/2002 :תאריך במרכולים יש למצוא שקיות גדולות לעישון אוכל. לאחרונה, הן ניצפו בחנויות יוניברס. מדובר בשקיות שמהוות כלי עישון לכל דבר, רק מה, הן אינן עושות ריח רע בבית, הן מכילות תבלינים ועישבי תיבול, והן מצוינות גם לתנור וגם לצליה על הבר בי קיו. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג סלמון בדבש בטעם מעושן - ניצי

מתכון: דג סלמון בדבש בטעם מעושן - ניצי רכיבים: 1 פילה סלמון גדול (מהוורודים) 2-4 כפות דבש מלח גבישי 1 שקית עישון אופן הכנה: להפשיר את הסלמון לאט לאט במקרר. למרוח את הדג בדבש. לפזר את המלח הגבישי ולהכניס לשקית העישון. לאפות לפי ההוראות. מעולה חם או קר כאחד. פשוט מעדן! הערות: nitsi_18 :מאת 21:49 :שעה 1/09/2002 :תאריך במרכולים יש למצוא שקיות גדולות לעישון אוכל. לאחרונה, הן ניצפו בחנויות יוניברס. מדובר בשקיות שמהוות כלי עישון לכל דבר, רק מה, הן אינן עושות ריח רע בבית, הן מכילות תבלינים ועישבי תיבול, והן מצוינות גם לתנור וגם לצליה על הבר בי קיו. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג סלמון בשמנת - ירושלמית1

מתכון: דג סלמון בשמנת - ירושלמית1 רכיבים: המוצרים: פרוסות דג סלומון (ללא העור) בצל ירוק (כ-6 גבעולים) כף שמן זית כף אבקת מרק בצל כוס יין לבן חצי יבש 1 מיכל קטן של קצפת ריץ' או שמנת אופן הכנה: אופן ההכנה: להוציא את העור מהדג ולהניח בתבנית לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן עד להתרככות להוסיף את אבקת המרק והיין ולהביא לרתיחה, להוסיף את הריץ/שמנת למחבת לבשל כמה דקות, לערבב ולצקת על הדג שבתבנית. לאפות בחום בינוני כחצי שעה, לא לכסות את התבנית. הערות: כדי להוציא את העור בקלות - כדאי לעבוד עם הדג כשהוא חצי קפוא. אני באופן אישי מעדיפה את הריץ, השמנת מתוקה מדי. בתאבון:)) הערות: yerushalmit1 :מאת 09:33 :שעה 16/03/2003 :תאריך והנה המתכון של הדג סלומון המשגע שהכנתי לשבת: הטעם קצת מתקתק, הילדים מלקקים את האצבעות, אחרים פחות אהבו, ענין של טעם. דג סלומון בשמנת (פרוסות פילה) מקור המתכון: YERUSHALMIT1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג סול מבושל - ציפי

מתכון: דג סול מבושל רכיבים: 1. תערובת עישבי תיבול, בזיליקום פטרוזיליה,ועוד 2. פילטים של דגי סול מופשרים ( אני גם משרה מספר דקות במיץ לימון טרי) 3. רוטב עגבניות אופן הכנה: ההכנה: ======== מנגבים את הפלטים של הדג מניחים בקצה כל פרוסת דג תערובת של עישבי תיבול+תבלינים מלח, פלפל שחור מגלגלים את הדג מקצה אחד לשני וסוגרים בעזרת קיסם. כך ממשיכים עם שאר הפילטים. מכינים רוטב עגבניות , מעגבניות טריות וחלוטות או מקופסא של עגבניות חתוכות. מאדים בצל, נותנים פנימה את העגביות , שן שום קצוצה, תבלינים פפריקה מתוקה, תערובת תבלינים איטלקיים מלח ופלפל שחור(אני מוסיפה גם כ1/2 כפית סוכר) 1/2 כוס מים. כאשר כל הרוטב רותח מכניחסים פנימה את הדגים המגולגלים.לבשל עוד כ-10 דקות, וזהו בתיאבון! אוי! לא לשכוח להוצאי את הקיסמים לפני ההגשה! בהצלחה! הערות: canbr :מאת 18:54 :שעה 3/04/2003 :תאריך מתכון לדג סול! מקור המתכון: CANBR הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג ממולא -גפילטע פיש - שמוליק כהן - באדיבות סמדר

מתכון: דג ממולא -גפילטע פיש - שמוליק כהן רכיבים: רכיבים: 1 ק"ג קרפיונים 3-4 בצלים בינוניים 3 ביצים, קשות 3 ביצים טריות ¼ כוס סוכר 3 כפות פירורי לחם או מצה 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור לציר: 6 כוסות מים ¼ כוס סוכר 1 כף מלח 1 כפית פלפל לבן 2 בצלים בינוניים, פרוסים 2-3 גזרים, פרוסים לעיגולים מים כדי כיסוי הדגים אופן הכנה: אופן הכנה: 1. מסירים את ראש הדג. 2. טוחנים את הדג עם העצמות. 3. מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים שוב, רצוי במכונת בשר. 4. להכנת הציר, שמים את המים בסיר גדול, מוסיפים את יתרת חומרי הציר וראשי הדגים ומביאים לרתיחה. 5. צרים קציצות מהתערובת, מוסיפים לציר, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית. הערות: כמות: 8-10 מנות. מקור המתכון: "המטבח היהודי של שמוליק כהן" - בעריכת שולה מודן, הוצאת מודן הערות: justs :מאת 14:11 :שעה 6/04/2003 :תאריך מתכון: דג ממולא - געפילטע פיש של שמוליק כהן מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג לוקוס עם טחינה - פינגווינית

מתכון: דג לוקוס עם טחינה - פינגווינית רכיבים: 4-5 דג לוקוס פרוס לפרוסות 300 גר' תרד ירוק שטוף רחוץ וחלוט במים חמים 8 שיני שום פרוס לפרוסות 3-2 קישואים פרוסים לפרוסות כוס כוסברה קצוצה 1/4 כוס שמן זית 4 תפוחי אדמה פרוסים 4 בטטות פרוסות לרוטב 2 קופסאות טחינה גולמית קטנה מים עירית קצוצה מיץ לימון 1 כפית מלח לימון מלח לטיגון קורנית טריה רוזמרין טרי שמן קמח לקימוח הדג אופן הכנה: פורסים את כל הירקות וקוצצים דק את הכוסברה. מכינים את הרוטב עד שכל התערובת אחידה. מים מוסיפים עד לסמיכות של שמנת מתוקה. טועמים ומתקנים בעיקר את טעם הלימון. מלאכת ההרכבה והאפיה: מסדרים שכבת תפוחי אדמה, מעליה שכבת תפוחי אדמה בקדירת אדמה גדולה. מכניסים לתנור ל-1/2 שעה-40 דקות עד להתרככות תפוחי האדמה. מוסיפים את הכוסברה והשום, ומחזירים לתנור לעוד עשר דקות. מסדרים את הקישואים, מעליהם את התרד והשום. מטגנים את פרוסות הדג - מחממים את השמן, מוסיפים את התבלינים, מקמחים את פרוסות הדג ומטגנים טיגון קצר. מניחים את פרוסות הדג מעל לתרד, ויוצקים את הרוטב מעל הכל בזהירות. ממשיכים לאפות בתנור עוד כ-1/2 שעה. בתאבון הערות: אין לשים פרוסות עבות מאוד שכן הן לא מתבשלות עדיף. היוצר הודיע שאפשר גם עם ברבוניות או פילטים - לתשומת לבכם. מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג לברק ברוטב עגבניות - מאתר שום פלפל באדיבות אבי

מתכון: דג לברק ברוטב עגבניות - אבי רכיבים: 4 מנות 4 דגי לברק (או בורי, או לוקוס), מופרדים לנתחי פילה מלח גס לרוטב שמן זית לטיגון 5 ס"מ שורש ג`ינג`ר טרי, קלוף ופרוס 1 בצל, קצוץ 1 שן שום, קצוצה , 1 פלפל אדום חריף טרי, ללא גרעינים פרוס (אם רוצים) 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות 4 עגבניות, חצויות 5 עגבניות, מרוסקות במעבד מזון ומסוננות אופן הכנה: אופן ההכנה . הרוטב: 1 מחממים מעט שמן זיתבמחבת. מוסיפים את הגי`נג`ר, הבצל, השום והפלפלים ומערבבים. מניחים את העגבניות במחבת, עם הצד החתוך כלפי מטה ומכסים את המחבת. מבשלים כ -3 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. הופכים את העגבניות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מכסים שוב ומבשלים 15 - 20 דקות. . 2 מחממים היטב מחבת ומרפדים אתתחתיתו במלח גס. מניחים במחבת את נתחי הפילה (עם צד העור כלפי מטה), מכסים את המחבת ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה. . 3 מעבירים את העגבניות החצויות לצלחת הגשה ויוצקים עליהן את רוטב העגבניות. מניחים מלמעלה את הדגים, כשצד העור כלפי מעלה. מקלפים את העור עם שכבת המלח הצמודה אליו ומגישים. הערות: הובא על ידי אבי מאתר שום פלפל מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג חריף - סימפטי

מתכון: דג חריף - סימפטי רכיבים: דג ים פרוס (רצוי לוקוס). לרוטב: 1/3 כוס שמן זית. 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה. 1 כפית שטוחה מלח. 1/4 כפית פלפל שחור. כורכום (לפי הטעם). אופן הכנה: מסדרים בתוך סיר רחב את הירקות הבאים: 1/2 צרור כוסברה קצוץ גס. 1 פלפל אדום(גמבה) פרוס עבה. 1 גזר פרוס. 5 שיני שום פרוסות. פלפל ירוק חריף פרוס(לפי הטעם והאומץ). מסדרים את פרוסות הדג מעל שכבת הירקות. שופכים את הרוטב מעל הכל, ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. בתיאבון. נ.ב. לא לשכוח להכין מפיות בשביל העיניים הדומעות והאף שמתחיל לדלוף. הערות: simpati :מאת 22:03 :שעה 22/07/2003 :תאריך הבטחתי ולכן.... מתכון של דג חריף (בסיגנון מרוקאי). זוהי הפעם הראשונה שאני כותב מתכון כאן (ובכלל) אז אם יהיו טעויות - מבקש התחשבות. מקור המתכון: סימפטי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: דג בורי בעשבי תיבול - פינגווינית

מתכון: דג בורי בעשבי תיבול - פינגווינית רכיבים: 4 דגי בורי במשקל 500 גר' 1 כוס פרורי לחם 1 חבילה כוסברה 1/2 חב' פטרוזיליה 100 גר' חמאה 2 שיני שום כתושות - לא חובה 1 כף כמון מלח פלפל שחור 1/4 כוס שמן זית 1/2 כוס יין לבן אופן הכנה: מכניסים לפוד פרוססור או קוצצים דק דק ביד את עשבי התיבול (כוסברה ופטרוזיליה צריך בערך 2 כוסות ) פירורי הלחם והכמון, מפעילים עד שקצוץ דק. מוסיפים את החמאה השום המלח והפלפל ומפעילים לעוד כמה סיבובים עד שהתערובת אחידה (מתקבלת מעין משחה, אבל אפשר להכין גם לא בפוד-פרוססור). חורצים בדג שני חריצים לרוחב מכל צד, מורחים את הדג מבחוץ עם מעט מהמשחה ומחלקים את התערובת ל-4, בכל דג ממלאים 1/4 מהתערובת. מורחים את הדג בשמן זית ושמים בתבנית. מוסיפים לתבנית את היין הלבן. אופים בחום בינוני כ-1/2 שעה. לא הופכים את הדג במהלך האפיה. הערות: דג בורי יוצא מעולה גם עם דג דניס ודג אמנון. מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
דגים
בחר
בחר