נסיכת הנילוס מתכון מאולם השמחות

לפני זמן מה הוזמנתי לבר מצווה, בארוחה הגישו דג נסיכת הנילוס ברוטב, אני לא חובבת דגים במיוחד אבל "התחליף" לדג מצא חן בעיני עוד פחות אז לקחתי דג. הופתעתי לטובה ממש טעים. בלי להתבייש נכנסתי למטבח, ניגשתי לטבח אמרתי לו שזו אחת הפעמים היחידות שאני אוכלת דג וגם טעים לי ובקשתי את המתכון. נסיכת הנילוס ברוטב. קודם כל מכינים רוטב בסיר.(הכמויות לא מדוייקות אבל זה לא חשוב) בסיר שמים מעט שמן זית מוסיפים מספר שיני שום חתוך מוסיפים כרפס גבעולים ועלים חתוכים גס (הטבח אמר לי שעדיף מכרפס ראש בגלל הטעם) מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ועוד מספר כפות עגבניות מרוסקות ברוטב (מקופסא) מוסיפים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה כורכום, (אפשר להוסיף תבלין דג - לא הכרחי) להוסיף מים (עד שיווצר רוטב לא סמיך מידי ולא דליל מידי. לבשל את הרוטב בערך רבע שעה (תלוי בכמות הרוטב) בינתיים מסדרים את הדג בתבנית אפיה מפזרים מעל את הרוטב ומכניסים לעשר דקות לתנור, הופכים בזהירות ואופים עוד 10 דקות בערך. סך הכל אופים בערך 20 דקות (תלוי בכמות הרוטב והדגים, כמות גדולה יותר אופים עוד כמה דקות מכל צד)

שכחתי לפני ששמים ברוטב מלח ופלפל על הדג.

נסיכת הנילוס מאולם שמחות

אוי אוי אוי.... כמה מגעיל, הכנתי ויצא מגעילללללללל
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
דגים
בחר
בחר