מנות ראשונות חמות

מרק בצל

בצלים ככמות הסועדים כפית חמאה לכל בצל מים אבקת מרק עוף/ בטעם עוף פלפל לבן קורנפלור פורסים את הבצלים לעיגולים (לא לחצאי עיגולים..להתאמץ קצת...) מחממים החמאה בסיר גדול ומזגגים בה את הבצלים עד שקיפות . (לא להשחים). מוסיפים מים (כוס- כוס וחצי) + כפית גדושה קורנפלור מומסת במעט מים קרים . מרתיחים ומוסיפים אבקת מרק לפי הטעם (ככף גדושה ל מתכון ל 4 )ופלפל לבן. אם המרק לא סמיך מספיק ניתן להוסיף עוד קורנפלור מומס במים קרים. מומלץ מאוד לבשל את המרק יום לפני! להגשה לשים בצלחת טוסט ולפזר למעלה פרמז'ן או גבינה מגוררת טובה אחרת. בהצלחה!

מרק בצל א'

לא כשר רכיבים ל- 6 מנות: 1/2 כוס שמן זית משובח 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס דק 2 - 3 שיני שום, פרוסות דק 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק 2 כפות עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק 50 גרם בייקון מעושן, פרוס דק מאוד (לא חובה) 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק 5 כוסות מרק צח או מים מלח, פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: 1. שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים את הבצל, השום, הסלרי, הבזיליקום והבייקון, 10 עד 15 דקות - עד שהבצל שקוף. מערבבים מדי פעם בכף עץ. 2. מוסיפים את העגבניות - מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המרק או המים. 4. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות.

מרק בצל ב'

כמו מרק בצל א', אבל עם תוספת. רכיבים ל- 6 מנות: 400 גרם בצק עלים ביצה שלמה 1/2 כוס שמן זית משובח 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס דק 2 - 3 שיני שום, פרוסות דק 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק 2 כפות עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק 50 גרם בייקון מעושן, פרוס דק מאוד (לא חובה) 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק 5 כוסות מרק צח או מים מלח, פלפל שחור טחון טרי גבינת פרמזן מפוררת אופן הכנה: 1. שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים את הבצל, השום, הסלרי, הבזיליקום והבייקון, 10 עד 15 דקות - עד שהבצל שקוף. מערבבים מדי פעם בכף עץ. 2. מוסיפים את העגבניות - מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המרק או המים. 4. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות. רבע שעה (בערך) לפני ההגשה: 1. מכינים 6 קעריות מרק עמוקות (חסינות חום). 2. מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים ממנו 6 עיגולים גדולים - כ- 3 ס"מ מקוטר פי קערית המרק. 3. טורפים ביצה ומברישים בה את השוליים החיצוניים של הקערות, כ- 2 ס"מ משפת הכלי. 4. ממלאים את הקערית במרק חם, מכסים בעיגול בצק ומהדקים היטב לחלק החיצוני של הקערית. 5. מברישים את הבצק בביצה ואופים 10 עד 15 דקות - עד שפני הבצק משחימים יפה. 6. כל סועד שובר את הבצק לתוך המרק ואוכל. הערה: מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת!

מנות ראשונות חמות


פשטידת ירקות יוונית

פשטידת ירקות יוונית 125 גר' שעועית ירוקה 4 קישואים בינוניים 125 גר' עלי תרד שטופים וקצוצים 125 גר' גבינת פטה מפוררת 125 גר' גבינת פרמג'יאנו מגורדת 2 כפות פטרוזילה טריה קצוצה דק 2 כפות שמיר טרי קצוץ דק 1 כף עלי נענע קצוצים דק 3 כפות פירורי לחם 2 ביצים מס' 2 טרופות היטב מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2 כפות שמן זית חותכים את השעועית והקישואים לקוביות, מבשלים במים רותחים כ- 5 דקות, מסננים ומקצצים דק, מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים, מוסיפים את הגבינות ואת הביצים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית פאי/מחבת כבדה עם ידית מתכת, משומנת בשמן הזית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-35 דקות או עד שמלית מזהיבה ויציבה. מגישים חם או קר.

תפוחי אדמה הולנדיים של ענבל זהיר

תפוחי אדמה הולנדים ארוחה קלת הכנה, יש אפשרות להגישה כמנה ראשונה ,יש אפשרות להגיש כמנה מצורפת לבשר החם והכי כייף להכינה לארוחת הערב כשבא לכם להתפנק, ובמיוחד כשאתם עיפים ובכל זאת צריך להאכיל את המשפחה. אז.... התפריט הולך בצורה הבאה.......חמישה תפוחי- אדמה קלופים וחתוכים גס לקוביות, סיר מלא מיים. מכניסים את תפוחי-האדמה לתוך הסיר , מרתיחים אותם עד רכות מסוימת (המזלג יכול לעזור)ולאחר מיכן מרוקנים את כל המיים עד הטיפה האחרונה, ממשיכים לבשל אותם על הגז ומידי פעם הופכים אותם . הארוחה מוכנה הטעם הוא בדיוק כמו קרטושקס(תפו'א מהמדורה) בהצלחה.........

Polpette di melanzane כדורי חצילים מטוגנים - של אבי

Polpette di melanzane כדורי חצילים מטוגנים 1 חציל גדול קלוף וחתוך לקוביות 1/2 כפית מלח ------------- 1 בצל קטן קצוץ דק 1 שן שום כתושה 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 3/4 כוס פירורי לחם 3 כפות פרמזן מגורד 1 כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 ביצה ------------- קמח 1 ביצה טרופה פירורי לחם מבשלים את החצילים בסיר במים שהומלחו ב-1/2 כפית מלח עד להתרככות, מסננים למסננת דקה ולוחצים להוצאת כמה שיותר נוזלים, מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הגבינה, הפפריקה והביצה ומערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מכסים ומאחסנים לכמה שעות במקרר או ללילה. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, לוקחים כמות של כף מלאה ומגלגלים בקמח, לאחר מכן בביצה הטרופה לאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה, מוציאים לספיגת עודפי שמן על נייר מגבת ומגישים עם רוטב עגבניות מעל. לכדורי חצילים בטעם משופר: ניתן לקלות את החציל בתנור/על להבה או על גריל פחמים לקבלת טעם מעושן.

פטריות שמפיניון ופטריות יער שחורות בשמנת וארמניאק

מתכון: פטריות שמפיניון ופטריות יער שחורות בשמנת וארמניאק רכיבים: 60 גרם פטריות יער שחורות מיובשות 100 גרם חמאה 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים, קצוצים דק 1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות, פרוסות 1 כף מחוקה קמח 2 מכלים שמנת לקצפת 1/4 כוס ארמניאק או ברנדי משובח מצלח ופלפל שחור, טחון טרי פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: 1. שמים בקערה את הפטריות המיובשות, מוסיפים מים רותחים כדי כסיוי ושורים שעה. מסננים שוטפים וסוחטים היטב. 2. ממיסים במחבת כבדה את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצל עד שייעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות המיובשות והטריות ומטגנים עד שרוב נוזליהן יתאדו. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה, תוךבחישה. 3. מוסיפים את השמנת ומבשלים דקות אחדות על סף הרתיחה. 4. מוסיפים את הארמניאק ומבשלים 3 דקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור 5. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם באגט חם ופריך ושמפניה צוננת. הערות: באדיבות בני סיידא מספרו "ארוחות שחיתות" מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פפרונטה

2 פלפלים צהובים - חתוכים לרצועות ארוכות 2 פלפלים אדומים - חתוכים לרצועות ארוכות 2 פלפלים כתומים - חתוכים לרצועות ארוכות (אפשר גם 2 פלפלים ירוקים, רק שהטעם שלהם הוא פחות מתקתק) 3 עגבניות קלופות, חתוכות לפילטים (הא!!!!) 1 בצל חתוך לטריזים לא חובה: 2 שיני שום חתוכות לפילטים מעט טימין (לא חובה) שמן זית מלח ים 1-3 כפות חומץ בלזמי מאיכות טובה 1/2-1 כפית סוכר פלפל שחור לחמם במחבת עמוקה כמה כפות שמן זית. לא יותר מידי, מצד שני שלא יהיה יבש. כשהשמן חם (לא רותח) להוסיף את טריזי הבצל. להקפיץ מעט עד שמשנים מעט את הצבע. המטרה שישארו עדיין פריכים בסוף הבישול. להוסיף את שיני השום (אם משתמשים) ואת הפלפלים החתוכים. להקפיץ מעט ביחד. לכסות את המחבת במכסה ולבשל כחמש דקות. להוסיף את העגבניות הקלופות וחתוכות (אפשר לקוביות קטנות) להשתדל שהעגבניות תגענה לתחתית המחבת. להוסיף גם את הסוכר. העגבניות מתמוססות כך וביחד עם הסוכר חיוצרות מן קרמל עגבניות מדהים. אם התייבש קצת (וגם אם לא) להוסיף כמה כפות חומץ בלזמי (לפי הטעם), שוב לכסות ולבשל עוד כמה דקות. לא הרבה. בשלב הזה, בתחתית המחבת נקווה רוטב נחמד מהעגבניות שהתמוססו לתוך שמן הזית-סוכר-בלזמי. לערבב את הפלפלים עם הרוטב הזה, לפזר כמה גבישי מלח ים, פלפל שחור גרוס, להעביר לצלחת הגשה ולהגיש. הערות והארות: נפלא גם כמנה קרה. ניתן לאכול כסלט, להוסיף לכריכים, להוסיף לפסטה-אורז וכד'. אפשר להוסיף עלה בזיליקו ו/או כמה ענפים של טימין (אותם מוציאים בסוף). ניתן להוסיף פלפלון חריף (אבל אז זו לא פפרונטה איטלקית). אפשר לשחק עם כמויות הסוכר והבזיליקו לפי הטעם. יש לטעום כל הזמן ולהחליט בזמן אמת. אפשר להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות+מעט מים, לתבשיל סמיך מעט יותר. אפשר להכין מפלפל אחד מכל צבע, במקום שניים. בקיצור - לכו עם הטעם שלכם, ותפליגו על כנפי הדימיון. רע לא יכול לצאת מזה.

[הסיומת bmp נחסמה ואינה ניתנת יותר לתצוגה.]

פשטידות פטריות ללא קמח

דם :מאת 17:03 :שעה 25/06/2003 :תאריך פשטידות פטריות ללא קמח מחית תפוחי אדמה מקילוגרם לערך 4 ביצים מלח ופלפל מעט כורכום מילוי בצל קצוץ מטוגן קלות פטריות פרוסות שום כתוש גבינה צהובה מגוררת כ-250 גרם קרטונית שמנת מתוקה מלח פלפל אגוז מוסקט מגורר ציפוי הקרמה שמנת מתוקה חצי קרטונית-קרטונית גבינה צהובה פיקנטית מגוררת 2 חלמוני ביצה הכנה: 1)לטגן קלות את הבצל,להוסיף שום כתוש ואת הפטריות עד להפרשת נוזלים, לסנן את התערובת מכל הנוזלים לתבל להוסיף את הגבינה הצהובה המגוררת וקרטונית שמנת מתוקה ויוצרים תערובת מושלמת בטעם. 2)את המחית שהכנו יש לערבב עם שתי ביצים טרופות ולתבל מחצית הכמות יש לשטח על גבי ניר אפיה משומן בתבנית,מעליו לצקת את מילוי הפטרייות,ומעליו את המחצית השמיה של מחית תפוחי האדמה. ולהכניס לתנור מחומם 180 מעלות למשך 10 דקות להנמיך את החום ל160 מעלות ולאפות כמחצית השעה עד 40 דקות. 3) מיתרת השמנת שני חלמוני הביצה,והגבינה יש ליצור תערובת מתובלת קלות להוציא את הפשטידה מהתנור לצקת מעליה את תערובת ההקרמה ולאפות כ 10 -15 דקות נוספות תוך כדי השגחה למניעת היחרכות יש לבדוק את מוכנות הפשטידה בבדיקת סכין או קיסם. אין לחתוך את הפשטידה בעודה חמה אלר להמתין עד קירור מושלם לפני חיתוך !! פשטידת פטריות ואגוזים !! 250 גרם אגוזי מלך חלוטים טחונים דק פטריות פרוסות שום כתוש חמאה מלח פלפל אגוז מוסקט מגורר גבינה צהובה מגורררת 150 גרם בצל ירוק קצוץ קרטונית שמנת מתוקה גבינה צפתית פרוסה 6-8 ביצים הכנה: להמיס חמאה בסיר על גבי להבה נמוכה,לטגן קלות את השום הכתוש ולהוסיף את הפטריות לאדות עד להפרשת נוזלים ולסנן,להחזיר לסיר להוסיף את האגוזים הטחונים וליצור רביכה להוסיף את השמנת ולתבל במלח פלפל לבן ואגוז מוסקט להוסיף את הגבינה הצהובה ולהרתיח תוך כדי בחישה מתמדת להוריד מהלהבה ולצנן לאחר צינון יש לטרוף פנימה את הביצים הטרופות ולהוסיף את הבצל הירוק הקצוץ. מחצית מהמאסה לשטח על גבי נייר אפיה משומן בתבנית מעל מחצית זו יש לפזר את פרוסות הגבינה הצפתית עד לכיסוי הפשטידה,וצעליהן את המחצית השניה של מאסת הפשטידה להכניס לתנור חם 180 מעלות ולהמשיך בתהליך ההכנה אפיה כמו בפשטידה הקודמת.

אין דבר כזה מנות ראשונות חמות

אם זה חם זה מנת ביינים! חברה מה נסגר איתכם.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מנות ראשונות
בחר
בחר