מנות ראשונות

מתכון: פטה אבוקדו ופיסטשיו - אבי

מתכון: פטה אבוקדו ופיסטשיו - אבי רכיבים: 'פטה' אבוקדו ופיסטשיו 1/2 1 כוסות מחית אבוקדו 125 גר' גבינת שמנת 2 בצלים ירוקים פרוסים 1 שן שום כתושה 1 כפית מיץ לימון טבעי 1/2 כפית אבקת צ'ילי חריפה* כף פטרוזיליה טריה קצוצה 3 כפות פיסטוק(פיסטשיו)קצוצים *או לפי הטעם אופן הכנה: מרפדים תבנית מלבנית קטנה(נפח 2 כוסות) בנילון צמיד תחתית ודפנות ומשאירים שוליים מחוץ לתבנית. מפזרים את הפיסוקים הקצוצים על כל שטח התבנית. מעבדים את שאר החומרים במעבד מזון למחית חלקה ויוצקים על הפיסטוקים בתבנית, מהדקים ומחליקים, מכסים בעודף הניילון ומאחסנים ל- 4 שעות במקרר. מסירים את ניילון הכיסוי העליון, הופכים את התבנית על צלחת הגשה, שולפים את התבנית ומסירים את הניילון. מגישים עם קרקרים או משולשי פיתה קלויים קלות. הערות: פטה * אבי :מאת 00:58 :שעה 23/12/2002 :תאריך 'פטה' אבוקדו ופיסטשיו מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: שרימפס ברוטב ירקרק - פינגווינית

מתכון: שרימפס ברוטב ירקרק - פינגווינית רכיבים: חומרים 8 שרימפס 1/2 כוס מלח גס לבישול חומרים לרוטב 1 שן שום 2 כפות גדושות מיונז 3 גבעולי פטרוזיליה - רק העלים 1 בצל ירוק, עד סוף החלק הירוק בהיר 1 כף חומץ אורז מלח פלפל שחור גרוס טרי אופן הכנה: הכנה לרוטב לקצוץ דק את השום ואת הפטרוזיליה. להפעיל פוד פרוססור (בגלל הכמות הפעלתי את הבלנדר-מקל), עד לקבלת צבע ירקרק שדומה לצבע טחינה. לתבל במלח ופלפל שחור. להעביר את הרוטב לקערית לכסות ולשמור קר עד להגשה. ניתן להכינו יומיים מראש. הכנת השרימפס לשפשף את השרימפס לא מקולפים עם 2 כפות מהמלח. להכין קערה עם מים קרים וקרח (אם מכינים כמות גדולה של שרימפס יש להכין שתי קערות כאלה) . לחמם מים בסיר שיכיל בנוחיות את השרימפס, להביא לרתיחה, להוסיף את שארית המלח למים וכשהמים רותחים להוסיף את השרימפס. לבשל בערך 3 דקות ולא יותר כדי לא ליבש את השרימפס, לסנן מכל המים ולהעביר מיד לקערה עם הקרח. לצנן ולקלף את השרימפס מאיזור הרגלים, ולשמור את הזנב שלם. לסדר את השרימפס בצלחת, לידם את הרוטב בקערית. ניתן להכין 4 שעות מראש. מקור המתכון:BON APPE'TIT יוני 2003 , עמ'98. במתכון המקורי מוסיפים לרוטב גם שיבס, טרגון ואנשובי - שהושמטו על ידי בגלל הטעמים הדומיננטיים שלהם (Perfectly poached shrimp with green goddess sauce) הערות: pingwinit :מאת 00:32 :שעה 17/06/2003 :תאריך ולמי שמעוניין להכין מנה ראשונה, לא כשרה אך קלה: שרימפס ברוטב מיונז ירקרק מנה קלה מאוד להכנה - ליד סלט לארוחה קייצית קלה. אני הכנתי מנה בודדת - של 8 שרימפס, ואם מכינים בכמות גדולה יותר יש כמובן להגדיל את כמות המים לבישול השרימפס ואת כמות הרוטב. מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: שקשוקה - ג'ואנה

מתכון: שקשוקה - ג'ואנה רכיבים: 2 בצלים גדולים קצוץ 4 שיני שום מעט שמן לטיגון (כרבע כוס) 1 פלפל ירוק קצוץ 1 גמבה אדומה קצוצה 1 פלפל חריף קצוץ 200 גרם רסק עגבניות 1/2 1 כוסות מים 1 כפית מלח 3/4 כפית פלפל שחור פפריקה חריפה (לפי הטעם) 1/2 כפית כמון 1/2 כפית כוסברה טחונה 6 ביצים גדולות אופן הכנה: 1. מטגנים במחבת גדולה את הבצל (זהירות שלא יישרף) עד שהוא נעשה שקוף. 2. מוסיפים את הירקות ומאדים יחד מספר דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים והתבלינים כולל השום, בוחשים וטועמים על מנת לתקן את התיבול (אם צריך) 3. מבשלים כשהמחבת מכוסה במשך כחצתי שעה או עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה (אם סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים, לא יותר מחצי כוס). 4. כשהרוטב מוכן, שוברים בזהירות את הביצים אל תוך הרוטב במרחקים שווים, מכסים ומבשלים 7 - 10 דקות. אפשר לבשל את הביצים ללא מכסה. 5. מוציאים כשהביצים מוכנות לפי הטעם. 6. ניתן לקשט בקצת פטרוזיליה קצוצה. הערה: אפשר במקום רסק העגבניות להכניס קופסא של עגבניות מרוסקות, או עגבניות טריות - שוב, לפי הטעם בתיאבון, ג'ואנה הערות: * ג'ואנה :מאת 11:33 :שעה 17/12/2002 :תאריך שקשוקה מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קרפצ'יו ארטישוק - ניצי

מתכון: קרפצ'יו ארטישוק רכיבים: ארטישוק מקולף מיץ לימון סחוט מלח, פלפל שמן זית אופציה - גזיזי גבינת פרמיג'יאנו אופן הכנה: הכי עדין והכי נחמד, קרפצ'יו ארטישוק אבל דורש בכל זאת תלישת העלים או שמא חיתוכם. לחתוך את כל העלים, עד שהליבה נותרת חשופה. לשים במים עם מיץ לימון שלא ישחירו. לפרוס את הליבות לפרוסות דקיקות ביותר. לפזר על צלחת הגשה. לטפטף מיץ לימון סחוט טרי, מלח, פלפל, ושמן זית (ומי שרוצה או חייב, גם גזיזי גבינת פרמיג'יאנו) מנה קלה פשוטה ונפלאה בעדינותה. הערות: nitsi_18 :מאת 08:28 :שעה 6/05/2003 :תאריך ארטישוק - קרפאצ'יו ארטישוק מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: קנישעס תפוחי אדמה במילוי פטריות - ניצי

מתכון: קנישעס תפוחי אדמה במילוי פטריות רכיבים: nitsi_18 :מאת 17:28 :שעה 6/09/2003 :תאריך לביבות תפוחי אדמה ממולאות פטריות (וגם בשר) - קנישעס, מתכון מהבית אופן הכנה: מבשלים כמה תפוחי אדמה על קליפתם עד שיתרככו אך לא יעשו סמרטוטיים. אני, פעמים רבות משתמשת בסיר לחץ. שמה מים רק בתחתית, ממש מעט, מביאה לרתיחה, וליצירת לחץ, מבשלת עוד כמה דקות וסוגרת. נותנת להתקרר בתוך הסיר. כשהלחץ ירד, פותחת את הסיר ומסננת. לקרר את תפוחי האדמה ולהשאיר לכמה שעות טובות במקרר. תפוחי האדמה צריכים להיות לגמרי קרים. כך אצלנו. למחרת, לקלוף את תפוחי האדמה, לגרור על מגררת דקה (ואפשר גם גסה) לתוך קערה. למעוך את גרד תפוחי האדמה, במועך ידני של תפוחי אדמה. להוסיף 1 ביצה (לכמות של כקילו תפוחי אדמה) וכמה כפות קמח, אפשר גם קמח תפוחי אדמה בפסח או למי שרגיש לגלוטן). לא לשים יותר מידי קמח. מערבבים ביחד עם מלח ופלפל שחור. בצק תפוחי האדמה צריך להיות מוצק למדי, לא נוזלי, כזה שאפשר ללוש וליצור ממנו קציצות. מלית הפטריות: לטגן בצל קצוץ דק, במחבת עם מעט שמן. להוסיף פטריות שמפיניון פרוסות ולאדות עד שכל הנוזלים יתאדו. להמליח ולפלפל. יש לדאוג שהמלית תהיה יבשה ככל האפשר. ליצור קציצות מבצק תפוחי האדמה. ליצור גומה בקציצה, למלא במלית הפטריות, ולסגור. להדק היטב, ולפחוס במקצת את הקציצה. לטבול במעט פירורי לחם, או סתם קמח, ולטגן בשמן חם, והכי הכי בשומן אווז מומס. לטגן עד שיזהיב משני הצדדים. להוציא ולהספיג על מגבות נייר. הערות והארות: בשעת דחק אפשר להכין גם מתפוחי אדמה מעוכים לפירה, כאלו שלא עברו צינון וקירור, אם כי יש להוסיף הרבה יותר קמח לתפוחי האדמה כדי לקבל בצק יציב. אפשר למלא במלית בשר, על אותו העיקרון, לטגן בצל ולהשחים בשר טחון במחבת עם תבלינים (מלח, פלפל), לאדות עד שישחים. לצנן ולמלא במלית. אפשר לאכול את הלביבות גם חמימות וגם קרות (רק אם מוכרחים). והכי הכי, הלביבות ללא מלית. רק תפוחי האדמה, קרוצים לקציצות קטנות, מטוגנות, טעימות ונפלאות בטעם של בית, חמות, קרות או סתם פושרות. בהצלחה ובתיאבון! הערות: nitsi_18 :מאת 17:28 :שעה 6/09/2003 :תאריך לביבות תפוחי אדמה ממולאות פטריות (וגם בשר) - קנישעס, מתכון מהבית מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פטריות ממולאות -ניצי

מתכון: פטריות ממולאות רכיבים: סלסילות פטריות: 1 שמפיניון,1 פורטבלו ׁאו להשתמש בענקיות שקונים בתפזורת ואז לא צריך יותר שום סלסלה נפרדת 1 בצל גדול קצוץ דקדק חתיכה בעובי 1/4 ס"מ של שינקן מבושל-מעושן - בחתיכה אחת (כאמור בעובי 1/4 ס"מ) - חתוך לקוביות 1 גביע שמנת חמוצה (עדיף יטבתה) (להוסיף עוד אחת אם יש הרבה פטריות) 2 כפות גדושות קמח 1 כף אבקת מרק פטריות בהירה מלח,פלפל לבן,פטרוזיליה קצוצה 50 גר חמאה,טיפה שמן אופן הכנה: מטגנים בצל עם חמאה+שמן,+ שינקן חתוך לקוביות קטנות. בנתיים מסירים את רגלי הפורטבלו וקוצצים,קוצצים את השמפיניונים ומוסיפים את השניים אל הבצל,מכסים ומאדים עד שהפטריות רכות,בכלי נפרד מערבבים את השמנת עם הקמח, א.המרק,התבלינים ומוסיפים לסיר הפטריות, בוחשים היטב ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך,מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וממלאים את הפורטבלו ההפוכות. מניחים את הפטריות לאפיה קצרה של 10 -15 דקות,בחום בינוני. אפשר לפזר את פרוזיליה על המלית לפני או אחרי האפיה - לקישוט. אצלי לא היה כי פתאום גיליתי שנגמר לי... היה טעים בכל זאת, ולא נותר פירור. פיזרתי גבינה צהובה במקום פטרוזיליה הערות: nitsi_18 :מאת 11:37 :שעה 7/06/2003 :תאריך פטריות ממולאות פטריות ממולאות: מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פטריות יער במילוי פירורי לחם ושום - ניצי

מתכון: פטריות יער במילוי פירורי לחם ושום רכיבים: שתי דרכים להכין פטריות יער בפירורי לחם ושום אופן הכנה: האחת: לפזר על צלחת פירורי לחם, שבבי שום, מעט טימין, פארמיג'יאנו מגורר (אך ורק אמיתי, משום שהוא במרקמו כמו חול, כל האחרים, החיקויים כלומר, יתנו תחושה של הקרמה ולא לזה הכוונה) וכל תבלין שאוהבים אצלכם. לטבול את פטריות היער בביצה טרופה ואז בפירורי הלחם ולטגן בחמאה מומסת. השניה: להוריד מהפטריה את הרגל. לקצוץ אותה לקוביות קטנות. לאדות את קוביות הפטריה במחבת במעט חמאה מעורבת במעט שמן זית. להוציא ולשים בצד. לערבב פירורי לחם עם שום כתוש לפי הטעם, פטרוזיליה קצוצה, כמה פלחי עגבניות מ-פ-ו-ל-ט-ו-ת (לשמור את מיץ העגבניות) מלח ופלפל. להוסיף לפירורי הלחם את קוביות הפטריות המאודות, לערבב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. למלא את הצד התחתון של הפטריות בפירורי הלחם ולהדק לפטריה. לטפטף על כך פטריה מעט ממיץ העגבניות ששמרת בצד ועמה טיפות של שמן זית. אפשר לפזר גם פארמיג'יאנו מגורר (שוב, האמיתי בלבד), להכניס לתנור להזהבה בחום בינוני. אפשרות נוספת: להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה, או כל עשב תבלין אחר שתאהבו. בהצלחה, ובתיאבון. הערות: nitsi_18 :מאת 11:14 :שעה 5/08/2003 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: סלמון מעושן חם על ניוקי תפוחי אדמה - אילני

מתכון: סלמון מעושן חם על ניוקי תפוחי אדמה - אילני רכיבים: למתכון זה דרושים כמה מרכיבים קישוטיים ונותני טעם שכדאי שיהיו במקרר גם לשימושים אחרים נתחיל איתם: בלסמי מזוגג 1 כוס חומץ בלסמי בסיר כבד יש להניח את החומץ ולחמם מעל אש בינונית עד שהוא מעלה אדים.להסיר מן האש ולהעביר לאש נמוכה מאוד כשמתקן אזבסט מפריד בינה לבין הסיר ולצמצם את החומץ עד למרקם סירופי.חשוב מאוד לא לתת לחומץ לרתוח התהליך אורך בין שעה לשעתיים. להעביר לבקבוק לחיץ.אם הסירופ מתקשה כעבור זמן ניתן לחממו מעל לסיר מים רותחים. שמן עירית 1 חבילת עירית גדולה 1 כוס לערך שמן קנולה תחת זרם מים חמים שוטפים את העירית כ 3 דקות או עד להתרככות והוצאת הטעם הכלורופילי.מניחים בבלנדר עם מעט מהשמן וטוחנים למחית חלקה,תוך שהבלנדר עובד ממשיכים לשפוך פנימה את השמן עד לאיחוד.מעבירים לבקבוק לחיץ. לסלמון: 300 גרם סלמון מעושן חתוך ל 6 חתיכות ריבועיות חלב בסיר גדול מחממים את החלב עד לחום בינוני ולא גבוה מדי (איננו רוצים לבשל את הדג ו/או לשנות את צבעו אלא רק לנטרל מעט את טעמו המעושן).מוסיפים את הסלמון (להקפיד שהחלב מכסה את כל שטח הפנים של הדג)ומחממים על אש נמוכה מאוד כ 7-8 דקות. לניוקי: 36 ניוקים 3 כפות שמן קנולה 150 מ"ל ציר עוף מעט חומץ בן יין לבן 75 גרם חמאה מלוחה חתוכה לארבעה חלקים אופן הכנה: במחבת מחממים את השמן ולאחר מכן מסננים את העודפים ומשאירים מעט שמן במחבת.מטגנים קלות את הניוקים (מומלץ לשמור את הניוקים שהכנתם/ן בפריזר ומשם ישירות למחבת) כדקה עד שתי דקות מצד אחד ומוסיפים את הציר,כמה טיפות חומץ ואת החמאה,להביא לרתיחה ולהגיע למרקם של רוטב.בשלב זה ניתן להוסיף לתבשיל מעט עירית קצוצה ופילטים של עגבניות חתוכים למעויינים.לתבל במלח ופלפל ולשמור חם. להרכבת המנה: מניחים טבעת אישית במרכז הצלחת,לתוכה מזליפים מעט שמן עירית.עליו יוצקים את הניוקים עם מעט מהרוטב,מניחים את פיסת הסלמון ומסביב מעטרים בבלסמי המזוגג.ניתן להוסיף מעל הסלמון כמה עלי ארוגולה.בהצלחה ובתיאבון הערות: illani :מאת 21:43 :שעה 3/12/2003 :תאריך סלמון מעושן חם על ניוקי תפוחי אדמה שמן עירית ובלסמי מזוגג מקור המתכון: illani הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מעטפת סלמון ותירס אפויה - אבי

מתכון: מעטפת סלמון ותירס אפויה רכיבים: מעטפת סלמון ותירס אפויה 125 גר' גבינה לבנה 4 כפות חלב 4 כפות שמן 1 ביצה 1/4 כפית מלח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 3/4 1 כוסות קמח 80 גר' סלמון מעושן פרוס וקצוץ גס 50 גר' גבינה צהובה מגורדת 6 כפות גרעיני תירס 1 בצל קטן קצוץ 10 גר' חמאה 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה 1/4 כוס חלב מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפיות קורנפלור אופן הכנה: מערבבים בקערה את הגבינה, החלב, הביצה והמלח, מוסיפים את הקמח לאחר שנופה עם אבקת האפיה, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך, לשים מעט את הבצק ומניחים למנוחה של חצי שעה במקרר, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. מרדדים את הבצק על נייר אפיה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הסלמון, התירס והפטרוזיליה ומערבבים, מערבבים בכוס את הקורנפלור עם החלב ויוצקים על התערובת, מערבבים תוך כדי בישול על להבה בינונית עד להסמכת התערובת, מסירים מהאש, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים. יוצקים את התערובת לאורך מרכז מלבן הבצק עד למרחק של 5 ס"מ מהצדדים, משטחי מעט את המלית לרוחב, מקפלים את צידי הבצק הקצרים על המלית, מקפלים את הצדדים הארוכים על המלית בחפיפה של 3 ס"מ, מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק באזור החפיפה להדבקה, מורחים את פני המאפה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה לאפיה של 15 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים, חותכים את מעטפת הבצק למנות ומגישים. ניתן להכין 3 מעטפות בודדות במקום אחת גדולה. הערות: אבי :מאת 17:09 :שעה 24/12/2002 :תאריך ומה יש לנו היום? - מעטפת סלמון ותירס אפויה מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ממרח עגבניות יבשות - אבי

מתכון: ממרח עגבניות יבשות רכיבים: ממרח עגבניות יבשות פיקנטי 1 כוס עגבניות מיובשות(משומרות בשמן)- מסוננות 3 שיני שום קלופות וקצוצות 1/2 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם 1 כף חומץ רגיל 1 כף מיץ לימון טבעי 2 כפיות חומץ בלסמי 6 טיפות טבסקו(לבחירה) 1/2 בצל קטן מגורד על פומפיה דקה 2/3 כוס זיתים מגולענים(שחורים או ירוקים) 1 כפית גרידת קליפת לימון 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה 1/2 כפית בזיליקום יבש 4 כפות גבינת פרמזן מגורדת 6 כפות שמן זית אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית, טועמים ומוסיפים מלח וטבסקו לפי הטעם. למריחה על בצק פיצה, באגט, פוקצ'ה, צ'יאבטה ולטיבול רטבים. הערות: * אבי :מאת 18:15 :שעה 26/08/2002 :תאריך ממרח עגבניות יבשות פיקנטי מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מיני פיצות - אריאלה

מתכון: מיני פיצות - אריאלה רכיבים: מיני פיצות עם צנוברים,טפנד וגבינה מלוחה מכינים בצק לפיצה,מחלקים למנות קטנות אופן הכנה: מורחים שמן זית ומעל זה טפנד (ממרח זיתים מפוררים גבינה מלוחה מקשטים בחתיכות גמבה קלויה ומקולפת,צנוברים וקצת טימין,מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים בתנור מחומם מראש 220 מעלות בערך עשר דקות הערות: ____________ אראלה :מאת 20:32 :שעה 20/11/2003 :תאריך מקור המתכון: אראלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מיני פונדו גבינת קממבר - אבי

מתכון: מיני פונדו גבינת קממבר רכיבים: מיני פונדו גבינת קממבר אופן הכנה: לוקחים גבינת קממבר שלמה, חורצים בעזרת סכין חדה + בכיפת הגבינה, עוטפים ברדיד אלומיניום בחופשיות, שיהיה מרווח פנימי, מכניסים לתנור בחום בינוני כ- 10 דקות, מוציאים, מסירים את האלומיניום וזהו.... מכינים מראש קוביות לחם או פרוסות לחם חתוכות לאצבעות וטובלים בגבינה המותכת.(תמונה מצורפת) מתאים גם לגבינת ברי. בתיאבון הערות: * אבי :מאת 17:06 :שעה 16/02/2003 :תאריך משהו עם גבינת קממבר קלי קלות או - "מיני פונדו גבינה" מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: מאפה כבד עוף וחצילים - יולה

מתכון: מאפה כבד עוף וחצילים רכיבים: חומרים: 1/2 ק"ג בצק עלים (נדמה לי שמשקל הבצק בסופר הוא 400 גר' וזה מספיק.) 3 חצילים פרוסים וחתוכים לקוביות לא גדולות 400-500 גר' כבד עוף טרי ונקי 1 בצל קצוץ שמן לטיגון 1 כף שמיר קצוץ 1 כף מרק עוף 3 ביצים + 1 להברשת הבצק קמח מלח, פלפל. אופן הכנה: לקמח את קוביות החצילים ולטגן בשמן חם עד הזהבה. (לקמח בתוך שקית ניילון) להניח על נייר סופג. להזהיב בצל קצוץ בשמן ולהוסיף את הכבד. לטגן ביחד עד שהכבד עשוי אבל לא מדי. לקרר מעט את התערובת. לשלוף את חתיכות הכבד המטוגן ןלחתוך אותן לחתיכות קטנות כגודל החציל. לערבב את הביצים, תבלינים, הכבד והבצל. לחלק את הבצק לחצי לשטוח בתבנית מלבנית, מעליו את תערובת הכבד ומעליה את החצי הנותר של הבצק. לחרר במזלג את פני הבצק, למרוח בביצה טרופה ולאפות בחום בינוני עד שפני הבצק מזהיבים עמוק. מתנצלת שאין לי זמן אפיה מדויק. בתיאבון. הערות: yula7 :מאת 10:27 :שעה 24/12/2002 :תאריך פשטידת כבד עוף וחצילים מתכון של חמותי. מאוד מוצלח. מאפה "כבד" ומתאים ליום קררררר מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: לבנה של יניאל

מתכון: לבנה של יניאל רכיבים: 2 אשל 4 דנונה או שלי אופן הכנה: מערבבים,מוסיפים מלח לפי הטעם, עוטפים הכל בחיתול (כן ,חיתול..) ושמים מעל סיר עם מסננת. ולמקרר. להוציא מהמקרר אחרי יומיים.אני תליתי את זה בתקופת החורף בחוץ ...עכשיו נראה לי בעיתי לעשות כך. הערות: yaniel :מאת 23:18 :שעה 3/06/2003 :תאריך לבנה מקור המתכון: Yaniel הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מנות ראשונות
בחר
בחר